Om Oss

Stall Blindheim

Stall Blindheim

Gården, med beliggenhet 5 km sør for Bergen Travpark, består av 730 mål innmark og skog, og den eies og drives av John Blindheim og Tone Mjelde Blindheim. I tillegg til avlsstasjon for hest drives det også rehabilitering av pasienter behandlet ved Klinikken på Travparken AS.  Operasjonshester tilbys etterbehandling og oppstalling i regi klinikken, men kontroll og tilsyn blir enklere på kveld og netter her hjemme.  «Love and tender care» er stikkord for hester som skal komme seg etter sykdom/ inngrep, og trivsel er viktig for hurtig rehabilitering av hesten.
Stall Blindheim har oppstallingsplass til 24 hester fordelt på 2 staller. I tillegg til egen hingstestall inneholder stallbygningen selerom, vaskerom, laboratorium, samt egen isoleringsboks i tilfelle sykdom oppstår.  Vi har egen treningsvei med 2 km grusvei i et rolig område. 

Våre rutiner

Hopper undersøkes vanligvis annenhver dag i brunstperioden, dvs. mandag, onsdag, fredag og lørdag. Vi begynner dagen kl. 07.00 med morgenstell, og veterinæren starter undersøkelsen av hopper kl.08.00. Hingstene tappes og sæd undersøkes, og de brunstige hoppene insemineres når tidspunktet er der… Dagen før lages oversikt over aktuelle hopper til undersøkelse med ultralyd og evt. inseminasjon (AI)

Hingstene tappes 4 dager per uke og hopper som nærmer seg ovulasjonstidspunktet/eggløsning vaskes grundig før inseminering. På forhånd har veterinæren kontrollert at sæden er levedyktig og denne kontrolleres og føres i egen protokoll. Sperma som skal transporteres til andre stasjoner i landet pakkes og sendes. Hopper som benytter hingster som er oppstallet i andre deler av landet undersøkes om morgenen, sperma bestilles og veterinær inseminerer på ettermiddag når pakken er ankommet. Ikke alle hingster egner seg til transportsperma, og vi råder våre kunder til valg av hingst dersom dette er ønskelig.  

Tapping av hingst på fantom

Tapping av hingst på fantom

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: